Türk Kızılayı'ndan Arakan'a yardım kampanyası

Yüzlerce yıldır baskı altında yaşam mücadelesi veren, 2012 yılında başlayan saldırılar sonrası yerlerinden edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanlar yine büyük acılar yaşıyor.

TÜRK KIZILAYI'NDAN YARDIM ELİ

Şiddetini artıran saldırılarda binlercesi hayatını kaybeden, onbinlercesi göç yoluna düşen Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan Türk Kızılayı, bölgeden yükselen yardım çığlığına sesiz kalmayarak yeniden harekete geçti.

Türk Kızılayı'ndan Arakan'a yardım kampanyası

HERKES DESTEĞE DAVET EDİLİYOR

Çocuk, kadın, genç, yaşlı… Her yaştan ve guruptan yüzbinlerce Arakanlı Müslümanın yarasına merhem olmak isteyen siz hayırseverlerin bağışlarını gerek ülkeleri Myanmar’da göçmen durumuna düşen, gerekse zorunlu olarak göç ettikleri ülkelerde Arakanlılara ulaştırmak için insani yardım operasyonu başlatan Türk Kızılayı bu çığlığa sessiz kalmayan herkesi bir kez daha desteğe davet ediyor.

TÜRK KIZILAYI İŞBİRLİĞİ İLE ARAKAN’A İNSANİ YARDIM

Bu kapsamda harekete geçen UETD, Avrupalı Türkleri, Arakanlı Müslümanın yarasına merhem olmak için insani yardım operasyonu başlatan Türk Kızılayı’na bağış yaparak, bir kez daha bu çığlığa sessiz kalmamaya, Arakanlı Müslümanlarla dayanışmaya çağırdı.