Türk öğrenciler 6,5 ayda model uydu yaptı

Türksat 2. Ulusal Model Uydu Yarışması'na 7-9 Eylül'de katılan Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Atilla Turgut Özyazgan, Şener Delibaş, Tahirhan Yıldızoğlu, Zeynel Deniz Arıcı ve Ali Türkay Avcı, koordinatörleri Doç. Dr. Selçuk Helhel yönetiminde başarılı bir çalışmaya imza attı.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ

kdeniz Üniversitesi Endüstriyel ve Medikal Uygulamalar Merkezi Elektro Manyetik Uyumluluk Laboratuvarlarında çalışmalar yapan öğrenciler, geliştirdikleri model uydu ile Türksat 2. Ulusal Model Uydu Yarışması'na katılarak Türkiye birincisi oldu.

6,5 ayda model uydu yapıp Türkiye birincisi oldular VİDEO

Türk öğrenciler 6,5 ayda model uydu yaptı

Akdeniz Üniversitesi Elektromanyetik Alanlar ve Mikro Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Helhel, yaptığı açıklamada, yarışmada 4 temel ölçünün dikkate alındığını söyledi.

"BİRKAÇ YIL İÇİNDE YERLİ UYDU OLACAK"

Bunların haberleşme sistemleri, titreşim, düşme ve dayanıklılık olduğunu belirten Helhel, standart uydularda bulunması gereken bu özelliklerin araştırmalarını öğrencilerin, üniversitedeki elektro manyetik dalgalardan arındırılmış merkezde gerçekleştirdiklerini belirtti. Helhel, "Birkaç yıl içinde Türkiye'nin yüzde 85-90 mertebelerinde yerli uydusu olacak." ifadelerini kullandı.