Türkiye mavi bayrak sıralamasındaki yerini korudu
DHA

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2016 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Türkiye 50 ülke içinde plaj sıralamasında, 444 plajla geçen yıl yükseldiği ikinci sıradaki yerini korudu.

Türkiye, TÜRÇEV koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında, İspanya'nın ardından yer aldı. Ayrıca 21 marina da mavi bayrak almaya hak kazandı. Mavi Bayrak uygulaması yapan 50 ülkede, toplam 3 bin 568 plaj ve 682 marinada mavi bayrağın dalgalanacağı belirtildi.

"ÇALIŞMALARIMIZIN MÜKAFATINI ALIYORUZ"

Ülkenin elde ettiği başarıyla ilgili konuşan TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, "Türkiye'nin turizmde kalkınması ve uluslararası standartlara kavuşması için vakfımız çaba göstermektedir. Çalışmalarımızın mükafatını alıyoruz. Dünya turizm sektörü artık mavi bayraklı tesisleri tercih ediyor. Mavi bayrak, tatil programı yapanların ve tur operatörlerinin aradığı bir eko-etikettir. Bu özelliğiyle ülkemizin turizm sektöründe ve uluslararası turizm pazarında ayrı bir yeri vardır. Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajlarımızın mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olduğunun bir belgesidir. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak, kıyılarımızda dalgalanan Mavi Bayraklarımız ile 2016 yılında iyi bir sezon geçirilmesini dileriz" dedi.

Türkiye mavi bayrak sıralamasındaki yerini korudu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)