Türkiye Varlık Fonu kuruluyor
AA

meclis

Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa tasarısının bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelmesi bekleniyor. Türkiye'nin mega projelerine kaynak oluşturacak fona ilişkin açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'yi ileriye taşıyacak reformları tek tek hayata geçirmek için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirtti. Ağbal, reformlardan birinin, bir süredir konuşulan otomatik katılıma dayalı Bireysel Emeklilik Sistemi reformu olduğunu ifade etti.

TEKNİK ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE

Bakan Ağbal, Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin de çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Söz konusu fona ilişkin teknik çalışmaların hemen hemen tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Ağbal, “Özellikle halihazırda pasif vaziyette olan birtakım kamu kaynaklarını harekete geçirerek, bunları bu varlık fonuna devredeceğiz. Bu suretle oluşturacağımız kaynakla Türkiye'nin büyümesine katkı yapacak yeni bir fon kuruyoruz. Bu bir taraftan piyasalardaki dalgalanmaları azaltmaya yardımcı olurken diğer taraftan Türkiye'nin mega projelerine önemli bir itici güç olacak” dedi.

YENİ BİR TEŞVİK PAKETİ HAZIRLADIK

Yatırım ortamının iyileşmesiyle ilgili ilave yapısal reform çalışmaları da bulunduğuna işaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, Patent Kanunu'nun Meclis'te beklediğini, hukuk reformu alanında da önemli düzenlemeler yapacaklarını aktardı. Yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlandığına dikkati çeken Ağbal, şunları kaydetti: "Daha esnek, daha agresif, yatırımcıların ihtiyaçlarını kısa vadede karşılayan, özellikle ülkemizin kalkınması, üretim yapısının dönüştürülmesi ve katma değerin artırılması için çok büyük ölçekli ve stratejik yatırımlara önceden yapmadığımız kadar daha fazla teşvik getirecek bir düzenleme paketi hazırladık. Bunu da hazırlamış olduğumuz tasarıda getiriyoruz. İhracatçılarımıza daha fazla teşvikler vermemiz lazım”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)