Türkiye'den KKTC'ye: Rum bayrağına üzüldük

Türkiye'den KKTC'ye: Rum bayrağına üzüldük

KKTC'deki gösteriler ve ardından yaşanan "besleme" polemiğinin ardından Başbakan Erdoğan'dan randevu isteyerek Ankara'ya gelen KKTC Başbakanı İrsen Küçük, önce Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, ardından da Başbakan Erdoğan'la bir araya geldi. Görüşmelerde Küçük'e Kıbrıs'taki protesto eylemlerinden ve KKTC yönetiminin bu protesto eylemlerine sessiz kalmasından duyulan rahatsızlık iletilirken şu mesajlar verildi:

RUM BAYRAĞINA ÜZÜLDÜK

"Biz yapılan mitinglere gösterilere karışmayız. Niye miting yapıldı serzenişi içinde değiliz. Burada Türkiye'ye hakaret edildi.

Başkalarının hakkına hukukuna saygı duyarız. Ancak KKTC gibi kanımızı canımızı verdiğimiz bir konuda Türkiye'ye hakaret edilmesine, gösterilerde Türk bayrağı yerine Rum bayrağı dalgalanmasına üzüldük."

SIKINTI YOK

KKTC ile yapılan protokollerin de ele alındığı görüşmeyle ilgili olarak da Başbakan yardımcısı Çiçek, "Bu paraların nereye harcandığı belli bu konuda sıkıntı yok" dedi.

Türkiye'den KKTC'ye: Rum bayrağına üzüldük

TÜRKİYE'NİN TEPKİSİ HAKLI

Küçük ise Türkiye olmadan KKTC'nin yaşayamayacağını belirterek, Türkiye'nin tepkisini anlayışla karşılayacağını ve bu tepkiye hal verdiğini söyledi. KKTC halkının üzüntülerini Başbakan Erdoğan'a ileten Küçük, Eylem yapmak bir hak ancak bunun dozunu kaçırmamak lazım" dedi.