Türkiye'nin en az yakan otomobili

Japon üretici Suzuki, yenilenen Alto modeli ile A segmentine yeni bir bakış açısı getirmeye hazırlanıyor. Özellikle şehir içi kullanımına uygun olarak tasarlanan araçta 1.0 litrelik 67 beygir güç üreten 3 silindirli bir motor görev yapıyor.

Alto'nun düz vitesli versiyonu 23 bin 250 liradan, otomatik vitesli versiyonu ise 25 bin 250 liradan satışa sunulacak. Modellerde standart olarak, EBD ve ABS, SRS cephe ve SRS yan hava yastıkları mevcut bulunuyor.

Suzuki Alto, 10 farklı renkle piyasaya sunulurken, bunlardan 4 tanesi sadece Alto'ya özel renklerden oluşacak.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLATINIZ...
yeni_suzuki_alto.jpg




A SEGMENTİNDE HEDEF LİDERLİK

Suzuki Alto'nun tanıtımında konuşan Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, Suzuki Alto'nun, Türkiye'de satılan otomobiller içinde en az benzin tüketin bir otomobil olduğunu belirterek, aracın 100 kilometrede 4,4 litre benzin tükettiğini bildirdi. Savcı, "Ayrıca bu aracın karbondioksit salınımı da çok düşük. Bu yönüyle de çevreci bir otomobil. Biz 12 aylık dönemde bin ile bin 500 adet arasında Alto satışı hedefliyoruz" diye konuştu.

Savcı, Türkiye'de en az yüzde 1-1,5 oranında bir pazar payına ulaşmaya çalıştıklarını, bu yıl 3 bin 800 ile 4 bin arasında Suzuki satışı öngördüklerini anlattı.

Savcı, marka olarak küçük otomobil uzmanlığının, Suzuki'nin geçmişten gelen bir özelliği olduğunu ifade ederek, küçük otomobillere ciddi olarak bir odaklanma içinde olduklarını söyledi. Savcı, Suzuki Alto ile A segmentinde liderlik hedefleri olduğunu da sözlerine ekledi.