Twitter, Moments özelliğini geliştirdi

twiiter

Snapchat ve Instagram'ın Hikayeler videoları gibi, Twitter kullanıcıları da beğendikleri tweetlerdeki görsellerden veya tamamen metin odaklı olarak, kendi küçük Moments videolarını yaratabiliyorlardı. Ancak ne var ki, bu özellik sadece Twitter'ı masa üstünden kullananlar için geçerliydi.

MOBİL UYGULAMADA DA AKTİFLEŞTİRDİ

Twitter şimdi Moments'i mobil uygulama üzerinde de aktifleştirdi. Artık mobil cihaz üzerinden Twitter'ı kullananlar da sadece ekranda birkaç noktaya dokunarak Moments videolarını oluşturabilecekler. Mobil uygulama artık Moments yaratmak için gerekli olan küçük kesme/biçme, metin ekleme özelliklerine de sahip.

Twitter, Moments özelliğini geliştirdi

MOMENTS UYGULAMASI NASIL KULLANILIYOR

Moments yeni bir sekme özelinde standart menü diziliminin arasında bulunuyor. Tıpkı favoriye,beğeniye alma işlemi gibi kendine has bir sayfası var. Tıkladıktan sonra anlar sayfanıza geliyorsunuz ve ”Yeni An Oluştur” butonu ile işlem yapıyorsunuz. Daha önce Moments özelliğini kullanmadığınız için bu şeçeneğin altında 0 rakamı göreceksiniz.

ANI TASLAĞI OLUŞTURMA

Eğer Twitter hesabınız kapalıysa, kilitli olarak kullanıyorsanız Moment özelliğini kullanamazsınız çünkü herkese açık olmayan hesaplar daha sonra paylaşmak adına An taslağı oluşturabilirler. İsterseniz An oluşturmak yerine ilgi duyduğunuz bir terimi, gönderilerde arama kısmında aratabilirsiniz. İsterseniz kendi gönderilerinizi de aratabilir isterseniz de beğendiğiniz gönderileri sıralayabilir, böylece kendi An listenizi oluşturabilirsiniz.

Twitter, Moments özelliğini geliştirdi

Liste oluşturmak için; arama kısmında istediğiniz gönderileri sağ üstteki tik işaretiyle şeçin, şeçimleriniz bitince listeniz otomatikman hazırlanmış oluyor. Eğer listenize bir kapak şeçmek isterseniz sadece eklediğiniz tweetlerden şeçebilirsiniz. Eğer Anınız sadece fotoğrafsız tweetlerden oluşuyorsa sonrasında kapak fotoğrafınızı eklemeniz gerekiyor. Kapak şeçtikten sonra moment listeniz magazine dönüşüyor.