Twitter yetkililerine BTK'da garaj protokolü

Twitter yetkililerine BTK'da garaj protokolü

Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet, binaya otoparktan giriş yaptı.

BTK Başkanı Tayfun Acarer, görüşmeye BTK ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile belki Başbakanlıktan da bir iki yetkilinin katılacağını belirterek, "Twitter yetkililerinden mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

GARAJ KAPISI PROTOKOLÜ

Twitter yetkililerinin BTK binasına garaj kapısından girmesi dikkat çekti. AYM, Twitter'la ilgili kişisel başvuruları "haklı" bulmuş ve Twitter'a erişim engelinin kaldırılması yönünde karar vermişti. AYM'nin bu kararı iktidar kanadında tepki ile karşılaşmıştı.

Twitter yetkililerine BTK'da garaj protokolü

BAKAN ELVAN "TWITTER GELECEK" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta "Yotube ve Twitter'ın burada temsilcileri var. Türkiye'de ofis açmalarının sizin bakanlığınız üzerinden mi olması gerekiyor?" sorusuna yanıt veren Elvan, "Gelecekler. Twitter, TİB ve BTK'ya gelecek, görüşecekler arkadaşlarla. Görüşmeler devam ediyor" demişti. Elvan, bir gazetecinin "ofis açılması konusu" sözleri üzerine de, "Hepsi görüşülecek. Nisan ayı ortalarında gelecekler" diye konuşmuştu.