UEFA'dan TFF'ye tehdit gibi açıklama

UEFA'dan TFF'ye tehdit gibi açıklama

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin ardından hareketli günler yaşayan Türkiye Futbol Federasyonu, dün İsviçre'ye çıkarma yaptı.

UEFA: HER TÜRLÜ KARAR DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Fotomaç'ta yer alan habere göre TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ve beraberindeki hukukçular, Nyon'da UEFA yetkilileriyle bir araya geldi. Yardımcı, şike davasında Tahkim Kurulu'nun verdiği kararın nihai olduğuna vurgu yaptı ancak, UEFA yetkilileri "Her türlü karar değiştirilebilir" yanıtını verdi.

"TFF CEZAYA İTİRAZ EDERSE CEZA ALIR"

UEFA'nın en büyük tehdidi ise "Bizim kurumlarımızdan ceza çıkarsa ve siz de buna itiraz ederseniz TFF'nin ceza alması gündeme gelecektir" şeklindeki sözleri oldu.

Ayrıca UEFA yetkilileri, Yardımcı ve beraberindekilere "Kurumlarınız, Fenerbahçe'nin yöneticilerine ceza verdi fakat siz bu cezayı uygulamadınız. Sizin kurumlarınızın suçlu dediği insanlar hâlâ yöneticilik yapmaya devam ediyor" derken, Serdal Adalı'nın Beşiktaş başkanlığına adaylığını koymasını doğru bulmadıklarını da dile getirdiler.

SERVET YARDIMCI TEDİRGİN

TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, İsviçre seferiyle ilgili olarak ayrıntılı bir açıklama yapmazken, şunları söylemekle yetindi: "Herkesi ilgilendiren olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. Meseleyi doğru şekilde anlamaya çalışıyoruz. Dosya kapsamında ilgililerle ve hukukçularla görüşmeler yaptık. Bizim kurulların verdiği kararlar ortada. Bu görüşmeleri değerlendireceğiz."

DEMİRÖREN GÖRÜŞMEYE KATILMADI

UEFA yetkilileriyle yapılan görüşmelere Başkan Yıldırım Demirören ve yönetici Cengiz Zülfikaroğlu katılmadı. Ancak İsviçre'de olmasına rağmen Nyon'a geçmeyen Yıldırım Demirören, görüşme öncesi ve sonrası Servet Yardımcı ve hukukçularla konuşup gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

UEFA'dan TFF'ye tehdit gibi açıklama