Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor

kutu

Suç, ceza ve adaletle ilgili sorunların, hem akademik olarak farklı disiplinler hem de sinema sanatı açısından tartışıldığı Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin 4'üncüsü 7 Kasım'da başlayacak.

KONUSU GÖÇ OLARAK BELİRLENDİ

Başkanlığını Prof. Dr. Adem Sözüer'in yaptığı film festivali, "Herkes için adalet" düşüncesiyle gerçekleştirilecek. Bu yılki konusu göç olarak belirlenen festivalle mültecilerin sorunlarına dikkati çekilmesi amaçlanıyor.

SUÇ, CEZA VE ADALET KAVRAMLARI TARTIŞILACAK

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin öncülüğünde yapılacak festivalde, konusunda uzman yaklaşık 80 kişinin konuşmacı olarak katılacağı paneller düzenlenecek. Suç, ceza ve adalet kavramları hem sinema açısından hem de akademik açıdan göç kavramı çerçevesinde tartışılacak.

SİNEMA VE ADALET

"Ulusal ve Uluslararası Perspektiften Türkiye'de Göçmenlik", "Türkiye'de Mültecilik Sorunu ve Sorunun Kaynakları", "Türkiye'deki Suriyeli Mültecilerin Toplumsal Kabulü ve Uyumu" gibi konuların irdeleneceği panellerin ardından yapılacak Yuvarlak Masa Tartışması'nın konusu ise "Sinema ve Adalet" olarak belirlendi.

Festivale destek sağlayan Şenel Hukuk Bürosu'ndan avukat Necip Şenel, göç, göçmenlik ve mültecilik konularının hukuk, sosyoloji, psikoloji ve siyaset gibi birçok disiplini ilgilendirdiğini belirterek, topluma ulaşmak, bilinci artırmak ve bu sorunlara çözüm bulmak açısından sanatın en doğru çatı olduğunu kaydetti.

''BU FESTİVALİN PARÇASI OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ''

Sorunun çok katmanlı oluşu, farklı bilim dallarından uzmanların görüşüne başvurulmasını ve toplumun nabzının ölçülmesini zorunlu kıldığını aktaran Şenel, "Festivalin bu amaca ulaşmak açısından çok faydalı olacağını düşüyoruz. Katkısı olan herkes gibi biz de bu festivalin bir parçası olmaktan çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 6 Kasım'da gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında, 7 Kasım'dan itibaren 30 film sinemaseverlerle buluşacak. Festival 13 Kasım'da sona erecek.