Ürdün'de yeni hükümete tepkiler artıyor

Ürdün'de yeni hükümete tepkiler artıyor

Ürdün'de Fayez Taravne başbakanlığındaki hükümetin güvenoyu almasının ardından muhalefet, hükümetin ''halkı temsil etmediği'' eleştirisinde bulundu.

Taravne hükümetinin güvenoyu almasının ardından ilk açıklama Ürdün Müslüman Kardeşler Örgütü Başkan Yardımcısı Zeki Beni Erşid'den geldi.

Beni Erşid ''Taravne hükümetinin güvenoyu alması hakkında ne konuşabiliriz bilemiyorum. Zaten farklı bir sonuç beklemiyorduk'' dedi.

Sosyalist muhalif Musa Berhume de AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, ''Taravne hükümeti sahte bir hükümettir. Ürdün halkı atanmış bir hükümet değil, seçilmiş bir hükümet istemektedir'' diye konuştu.

Gerçek muhalefetin son parlamento seçimlerini protesto ettiğini vurgulayan Berhume, ''Uzlaşma yoluyla varılacak bir seçim kanunu çerçevesinde erken seçim yapılmalıdır. Halkın desteğini almayan bir hükümet meşru olamaz'' ifadesini kullandı.

Ürdün'de siyasi reformlara hız verilmesi, ekonomik iyileştirme ve yolsuzlukla mücadele talebinde bulunan halk, uzun süredir sokak gösterileri düzenliyor.