Üsküdar Belediyesi'nden alkışlanacak tavır

Üsküdar Belediyesi'nden alkışlanacak tavır

Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin ardından kentin yaralarının sarılması için herkes seferber oldu. Ankara'nın dün akşam saatlerinde 31 ülkeden çadır ve prefabrik konut desteği istemesinin ardından bugün Üsküdar Belediyesi'nden alkışlanacak bir yardım desteği geldi.

Üsküdar Belediyesi'nden alkışlanacak tavır

3 KÖY ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NE EMANET

Van'da meydana gelen depremde taş taş üzerinde kalmayan Erciş'in Güveçli Köyü'ne Üsküdar Belediyesi sahip çıktı. Van Afet Koordinasyon Merkezi ile yapılan işbirliği sonrası Güveçli Köyü'ne "yardım eli" uzatmak üzere görev kağıdı alan Üsküdar Belediyesi, yakın çevrede bulunan diğer iki köye de sahip çıktı.

GÜVEÇLİ KÖYÜ ÜSKÜDAR'A EMANET

MOBİL TUVALET, MOBİL ÇADIR..

Üsküdar Belediyesi'nden alkışlanacak tavırÜsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın talimatıyla, Üsküdar'dan Güveçli köyüne 500 metrekarelik mobil çadır, 10 kişilik mobil tuvalet ve iki konteynerda bulunan toplam 12 kişilik mobil duşlar ile, depremzedelerin barınmasına yönelik malzeme gönderildi. Yardım malzemeleri dahilinde köye gönderilen 200 Kw ve 64 Kw'lık iki jeneratör sayesinde yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı aydınlatacak şekilde aydınlatma sistemi oluşturuldu.

ISITICI, BATTANİYE, YAĞMURLUK GÖNDERİLDİ

Depremzedelerin acil yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak üzere mobil ekmek fırını uygulaması için harekete geçen Üsküdar Belediyesi, zorlu kış koşullarından ve soğuktan etkilenmemeleri için de çevresindeki köylerle birlikte 2 bin 500 kişinin yaşadığı Güveçli'ye ısıtıcılar, 2 bin battaniye, 3 bin kışlık kıyafet, 2 bin yağmurluk ile 260 koli kuru gıda ve 6 bin adet su gönderdi. Ayrıca 350 köy sakininin aynı anda yemek yiyeceği şekilde masa ve sandalye Güveçli Köyü'ne gönderildi.

Üsküdar Belediyesi'nden alkışlanacak tavır

PSİKOLOJİK DESTEK DE UNUTULMADI

Vatandaşların deprem nedeniyle yaşadıkları psikolojik baskıyı azaltmak adına 12 kişiden oluşan Psikolog ekibi köyde görev yapmaya başladı. Son olarak da köydeki depremzede çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi TOGEM tarafından bir gezici okul bölgede görev yapmaya başladı.

Köyde ayrıca, görev yapanların barınması için de 20 kişilik bir misafirhane oluşturuldu.

Üsküdar Belediyesi'nden alkışlanacak tavır