Üsküdar-Sancaktepe metrosu Yenidoğan'a uzayacak

metro

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe'deki yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve tanıtım törenine katıldı. Yenidoğan'da gerçekleştirilen törende konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, dinleyiciler arasında bulunan İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı'nın bir istasyon daha uzatılmasını istedi.

Üsküdar-Sancaktepe metrosu Yenidoğan'a uzayacak

Erdem, Yenidoğan semti merkezine metro istasyonu kurulmasını talep etti. Başkanın talebine yanıt veren Topbaş da, “Her yere metro, her yerde metro dedik. Hatta her mahalleye yürüme mesafesinde metro dedik, dünyanın bir çok gelişmiş şehrinde bile yok bu söylediğimiz. Şimdi sayın Sancaktepe Belediye Başkanımız Yenidoğan'a metro diyor, bende buradan onaylıyorum tamam başkanım yapalım” dedi.

115 MİLYONLUK LİRALIK SÖZ

Metronun 1 kilometresinin maliyetinin 50 milyon dolar olduğunu vurgulayan Topbaş, Yenidoğan merkezi için 800 metre raylı sistem gerektiğini ve Türk Lirası değeri olarak Yenidoğan İstasyonu'nun yaklaşık 115 milyon liralık bir masrafı olacağını söyledi.