Vanuatu ile vizeler kalktı

Vanuatu Yabancılar ve Dış İlişkiler Bakanlığı, Canberra'da bulunan Türk Konsolosluğuna, yürürlükte olan imigrasyon yasasına göre Türk vatandaşlarının ülkeye turist olarak giriş yapmak için vize mecburiyetinin kalktığını bildirdi.

Vanuatu ile vizeler kalktı

Resmi adıyla Vanuatu Cumhuriyeti, Güney Pasifik Okyanus'ta yer alan bir ada ülkesi. 200,000'in biraz üzerinde nüfusu olan adalar grubu Avustralya'nın 1750 km doğusunda, Yeni Kaledonya'nın 500 km kuzeydoğusunda, Fiji'nin batısında ve Solomon Adalarının güneyinde yer alıyor.

İŞTE VANUATU FOTOĞRAFLARI

VANUATU'YA NASIL GİDİLİR?

Türkiye'den direkt uçuşun olmadığı Vanuatu'ya Yeni Zelanda, Güney Kore ve Singapur üzerinden gidilebiliyor.

TİKA VANUATU'YA DA GİTMİŞ

5 kıtada yaklaşık 100'den fazla ülkede proje ve faaliyetlerini gerçekleştiren TİKA'nın, Türkiye'nin Vanuatu'ya akredite Kanberra Büyükelçisi Reha Keskintepe'nin Vuantu Devlet Başkanına güven mektubunu sunması vesilesiyle, TİKA Başkanlığı Başkan Yardımcısı Harun Tuncer'in başkanlığındaki heyetle Vanuatu'yu ziyaret ederek resmi temaslarda bulunduğu öğrenildi.

TİKA, ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde Vanuatu Tarım Bakanı David Tosul ve beraberindeki teknik heyete Ankara ve İstanbul'u kapsayan bir çalışma ziyareti de düzenlendi.

Bunların yanında, Türkiye-Vanuatu kalkınma işbirliğinin ilk adımı olarak, Vanuatu'nun bilişim teknolojileri altyapılarının iyileştirilmesine destek vermek amacıyla, ülkedeki çeşitli okul ve kamu kurumlarına dağıtılmak üzere TİKA tarafından 50 adet bilgisayar hibesi yapıldı..