Vedat Eczacıbaşı kimdir

Vedat Eczacıbaşı kimdir

İlk Türk eczacısı Süleyman Ferit Bey'in 6 çocuğundan biri olan Vedat Eczacıbaşı, 1916'da doğdu. Eczacıbaşı Holding'in kurucusu Nejat Eczacıbaşı'nın kardeşidir.

Sanata eğilimli olan Vedat Eczacıbaşı, girdiği bunalım sonrasında 46 yaşında intihar ederek yaşamını yitirmişti. Vedat Eczacıbaşı'nın 2 kızı bulunuyor.

Vedat Eczacıbaşı'nın ölümünden 43 yıl sonra Refika Başkır, gerçek babasının Vedat Eczacıbaşı olduğu iddiasıyla 2004'de dava açtı. Şişli Aile Mahkemesi'ne başvuran Refika Başkır, baba olarak bildiği eczacı Mehmet Faik Üster ile soy bağının ortadan kaldırılmasını istedi. Açılan babalık davasında mahkeme, Ekim 2012'de mezarın açılmasına karar verdi. Alınan karar üzerine dün hakim ve adli tıp uzmanı gözetiminde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Vedat Eczacıbaşı'nın mezarı açıldı. Vedat Eczacıbaşı'nın kemik örnekleri alınarak ATK'ya gönderildi. Mezarın açılmasını babalık davası açan Refika Başkır ve avukatı ile Vedat Eczacıbaşı'nın kızı Deniz Alatlı ve avukatı da izledi. ATK'nın yapacağı DNA testinin ardından Vedat Eczacıbaşı'nın Refika Başkır'ın babası olup olmadığı belirlenecek.