Xiaomi, çift delikli ekrana sahip telefon patenti aldı
ensonhaber.com

2018 yılında birçok çentikli ekrana sahip akıllı telefon görmemize rağmen, 2019 yılında delikli ekranlar yavaş yavaş çentikli ekranların yerini almaya başladı. Samsung ve Huawei gibi dev üreticiler yavaş yavaş ekranın içinde kamera bulunan delikli ekranlı telefonlarını piyasaya sürerken, bu kervana Xiaomi'de katılacak.

xiaomi

ÇİFT DELİKLİ EKRAN PATENTİ

Xiaomi geçtiğimiz hafta, çift kamera barındırmak için ekranda iki delik bulunan bir tam ekran akıllı telefon tasarımı patenti aldı. Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından yayınlanan aşağıdaki patent, Xiaomi tarafından da onaylandı.

xiaomi

BAZI SENSÖRLER DE EKLENEBİLİR

Patent görüntüleri, daha yüksek ekran-gövde oranı sunabilmek için ekrana gömülen iki adet kamerayı ifade ediyor. Şirket ayrıca, yakınlık-uzaklık ve ışık gibi bazı sensörleri de ekrana ekleyebilir.

Görünüşe göre Çinli şirket, daha önce Xiaomi Mi Mix 3'te gördüğümüz kızaklı kamera sisteminden tamamen vazgeçecek gibi görünüyor.

XIAOMI'YE VEYA REDMI'YE AİT

Çift delikli ekrana sahip akıllı telefon tasarımının Xiaomi telefonlara mı yoksa bir alt marka olan Redmi telefonlarına mı geleceği şimdilik bilinmese de, Çinli üretici Xiaomi'nin bir şeyleri değiştirmek istediği kesin.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji