DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada bayram müjdesini paylaştı ve tatilin 9 gün olacağını duyurdu.

Bunun akabinde de turizm beldelerinde hareketlilik başladı.

Bayram tatili kapsamında Bodrum'da otellerde doluluk oranı yüzde 40'a ulaşırken, tatilin başlamasıyla birlikte bu rakamın yüzde 60'a ulaşması bekleniyor.

Turizmciler bayram tatiliyle birlikte sezonun başlayacağını duyururken, yerli turistin kente yoğun ilgi göstereceğini öngörüyor.

"Tatilin 9 gün olması bizi mutlu etti"

Turizm sezonun bayram tatiliyle birlikte açılacağını duyuran Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, "Tatilin 9 güne çıkarılması biz turizmcileri mutlu etti ve sevindirdi. Tatilcilerin de sevineceğini düşünüyorum. Erken rezervasyon indirimlerimizin devam etmesi nedeniyle bayramda otellerimiz rezervasyon alıyordu ve iyi gidiyordu.

9 günlük tatilin kesinleşmesiyle birlikte de özellikle martın sonunda olan seçimlerden sonra rezervasyon artarak devam edecek. Bizim milletimiz genelde son dakika rezervasyonlarını sever. O nedenle son dakika Bodrum'un hareketli olacağını düşünüyoruz." dedi.

"Bodrum herkese hitap ediyor"

"Bodrum'da bölge olarak 15 Nisan itibarıyla otellerimiz kademeli olarak açılırdı." diyen Şahin, şöyle devam etti:

Nisan sonuna kadar hemen hemen hepsi açılmış oluyor. Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte otellerin açılma tarihide erkene çekilmiş oluyor. Bayram tatilinin açıklanmış olması şu an çok yeni ama öncesinde bayram tatili için otellerimizde yüzde 40 oranında doluluk oranı vardı. Bu da artarak devam edecek. 1 hafta sonra çok daha farklı boyuta gelecek.

Bodrum herkese hitap ediyor. Otellerimiz oda kahvaltı 1000 liradan başlıyor ve içerik konseptine göre fiyat artıyor. Hava şartlarına bağlı olarak bayram tatilinde otellerin yüzde 60 doluluğa sahip olmasını bekliyoruz. Bayram tatili hazırlıklarımız devam ediyor Bodrum yıllardan beri iç pazara hitap ettiği için kentteki eğlence mekanları, restoranlar faaliyetlerine devam diyor olacak. Hava iyi olursa herkes denize girmiş olacak. Mart sonu itibariyle yurt dışı uçak seferlerimiz başlıyor. Bayram tatilinde de Bodrum'da yabancı misafirlerimiz olacak.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)