DHA

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesine bağlı Dokumacılar köyünde yaşayan Gülnaz Turhan, koyun yünlerinden ip üretti.

Köylülerinden aldığı koyun yünlerinden ip üreten Turhan, bu iplerle Kars'ın Sarıkamış ilçesinde görev yapan askerler için çorap ördü.

Kıbrıscık İlçe Jandarma Komutanlığı'nı arayan kadın, yün çorapları askerlere göndermek istediğini söyleyerek yardım istedi.

Kıbrıscık İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Mehmet Emin Kaya, çorapları teslim almak için Turhan'ın köydeki evine gitti.

"Vatani görevlerini yerine getiren Mehmetçiklerimize göndereceğiz"

Astsubay Kaya ile Turhan'ın konuşmaları video ile kayıt altına alınırken, Sarıkamış 57'nci Komando Tabur Komutanlığı General Kazım Orbay Kışlası'nda görev yapan askerler için çorapları teslim alan Astsubay Kaya, "Gülnaz Teyzemiz, bölgedeki küçükbaş hayvan üreticilerinden topladığı yünleri işleyip, ip üretip, daha sonra bu iplerden çoraplar yaparak, bunları zor şartlarda görev yapan Mehmetçiklerimize giydirmeyi borç bilmiş ve bizlerle irtibata geçmiştir.

Daha öncesinde de Doğu'da birçok yere, Gülnaz Teyzemizin el emeği, göz nuru çorapları ulaştırdık. Bu koca yürekli Anadolu kadınımızın askerlerimizle aynı yürekte buluştuğunu Mehmetçiklerimize hissettirdik. Gülnaz Teyzemizin bugün ördüğü çorapları da Kars'ta bulunan şanlı 57'nci taburumuza, vatani görevlerini yerine getiren Mehmetçiklerimize göndereceğiz." dedi.

"Ölmezsem daha çok yapacağım"

Gülnaz Turhan ise "Bunların Kars'taki askerlere gitmesini istiyorum. Allah askerlerimize güç, kuvvet versin. Onların sayesinde burada, memleketimizde, köylerimizde rahatça yaşıyoruz. Güle güle giysinler; ayakları ısınsın. Ölmezsem daha çok yapacağım." diye konuştu. Öte yandan çekilen video ile teslim alınan çorapların Sarıkamış'a gönderildiği bildirildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)