İHA

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 16 yıldır çiçekçilik yapan Elmas Yasma ve Yılmaz Yasma, deprem sonrası yeni iş yerlerinde kendi ürettikleri güllerin satışını yapıyor.

Depreme İskenderun ilçesi Karaağaç Mahallesi’nde yakalanan Yasma çifti, dükkanlarını kaybetmelerine rağmen pes etmedi.

Mücadeleye devam eden çift, 14 Şubat'ın gelmesiyle birlikte sipariş yoğunluğu yaşıyor.

Geçtiğimiz yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’ne 1 hafta gibi kısa bir süre kala deprem Hatay’ı yıkıp geçmişti.

Buruk 14 Şubat

O yılda olduğu gibi bu yılda kentte yaşayan insanlar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü buruk karşılayacak. Deprem sonucu yaklaşık 25 bin insanın hayatını kaybettiği Hatay’da, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde en çok satılan gül ve mezarlık çiçeği olarak bilinen karanfil, kasımpatı, nergis, sardunya zambak gibi çiçekler oluyor.

"Mezarın üstüne koyulabilecek ve ekilecek çiçekleri, en çok satılan çiçek oldu"

Deprem sonrası açtıkları yeni iş yerlerini eşiyle birlikte işlettiklerini ifade eden 35 yaşındaki Elmas Yasma, “15 yıldır eşimle birlikte iş yeri açtık ve yönetiyoruz. Çiçeklerimizin fiyatlarını genelde minimum da tutmaya çalışıyoruz. İnsanların alım gücü çok fazla olmadıkları için en iyi şekilde fiyatlandırmaya çalışıyoruz. Mezarlık çiçekleri de alınıyor. Ona göre indirim de yapıyoruz.

Kuzmanyalar 250 TL, karanfiller 100 liradan satışı yapılıyor. 14 Şubat'ta genellikle gül satılıyor. Kırmızı ve beyaz güller en çok satılanlar arasında yer alır. Güllerin tekinin fiyatı 75 lira. Genelde mezarlık çiçekleri aldık. Bu bir yılda mezarın üstüne koyulabilecek ve ekilecek çiçekleri, en çok satılan çiçek oldu.” dedi.

"Geçen yıl kısmet olmadı"

Geçen yıl 14 Şubat için hazırlık yaptıklarını ama depremin bütün hazırlığı paramparça ettiğini söyleyen 47 yaşındaki Yılmaz Yasma, 16 yıldır eşimle birlikte bu çiçekçi dükkanını işletiyorum. Geçen yıl bütün hazırlığımızı yapmıştık ama kısmet olmadı. Bir dükkanımızda sıkıntı oldu ama çok şükür ailemizde herhangi bir sıkıntı yok. Her zamanki gibi gül. Sevgiyi en iyi ifade eden çiçek güldür. Özel çiçekler, kazablanka ve papatyalar ilgi görüyor. Tek bir gülün fiyatı 75 lira ve buketlerde müşterinin bütçesine göre yapabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)