İHA

Güvenlik güçleri yurt genelinde operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor...

Bu kapsamda yapılan çalışmalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Yasa dışı yollarla hayvan kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

Şüphelinin adresi tespit edildi

İstanbul’da bir kişinin, ev ortamında timsah besleyip internet üzerinden bu hayvanların ticaretini yaptığı yönünde bilgiye ulaştı.

Alınan ihbar üzerine çalışma başlatan polis, yasa dışı hayvan ticareti yaptığı öne sürülen şüphelinin Ataşehir’de bir evde olduğunu belirledi.

Evde 3 yavru Nil timsahı bulundu

Tehlikeli sürüngenleri evinde yetiştirip ticaretini yapmakla suçlanan şüphelinin izini süren emniyet ekipleri, tespit edilen eve 10 Ekim’de operasyon düzenledi.

Evde yapılan aramada özel bir bölmede bulunan ve ülkeye yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen 3 yavru Nil timsahı bulundu. Şüpheli ise gözaltına alındı.

Şüpheli gözaltına alındı

Nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin sözleşme kapsamında olan ve ev ortamında beslenmesi yasaklanan timsahlara el koyan polis, gözaltına alınan şüpheli hakkında ise "5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet" ve “CITES Sözleşmesine Aykırılık” suçlarından işlem başlattı.

Zanlıya para cezası uygulandığı öğrenildi.

Yavru timsahlar koruma altına alındı

Emniyet ekipleri, yavru oldukları anlaşılan tehlikeli sürüngenleri veteriner hekim kontrolünden sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)