Sivaslının Müslüm Gürses'e benzerliği şaşırttı

Sivas'ta yaşayan Abdülkadir Bayrak, arabesk müziğin unutulmaz ismi Müslüm Gürses'e benzerliği ile şaşırtıyor.

65 yaşındaki Bayrak sokağa çıktığında, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Zaman zaman Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği'nde arkadaşlarıyla bir araya gelen Bayrak, Müslüm Gürses’in parçalarını söylüyor.

Bayrak, Müslüm Gürses’in vefatından önce kendisiyle bir araya geldiklerini belirterek, ünlü sanatçının da birbirlerine olan benzerliklerine şaşırdığını söyledi.

"Ona benzemek güzel"

Abdül Kadir Bayrak, unutamadığı anlardan bir tanesinin kendisini sokakta gören bir çocuğun baba diyerek kendisine sarıldığını söyleyerek, “Değerli ve sevdiğimiz bir sanatçımız. Bu yüzden ona benzemek gayet güzel bir duygu. Beni görenler devamlı resim çektirmek istiyorlar. Ben de kimseyi kırmıyorum ve isteyen herkesle resim çektiriyorum.

"Beni görünce baba diye koşarak yanıma geldi"

Unutamadığım bir anlardan birisi, bir çocuk annesi ile beraber yürüyordu. Beni görünce çocuk, baba diye bağırarak koşarak yanıma geldi. Ben de ne olduğunu anlayamadığım için şaşırdım. Sonra Müslüm Baba dedi. O an çok duygulanmıştım.” ifadelerini kullandı.

"İsmini unuttuk, herkes ona Müslüm Baba diyor"

Arkadaşlarından Metin Tanış, Bayrak’ın tarzını değiştirmeye çalıştığı taktirde kendisine müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, “Sadece tip olarak benzemiyor huy olarak. İyi niyetliliği, samimiyetiyle sanki Müslüm Baba'nın burada bir şubesi gibi. Herkes tarafından sevilen bir arkadaşımız. Tarzını o değiştirmek istese biz müsaade etmeyiz. Biz onu böyle seviyoruz. Biz onun ismini unuttuk, herkes ona Müslüm Baba diyor.” diye konuştu.