Yasin Börü iddianamesi kabul edildi

EVVEL.JPG

Diyarbakır'da 7 Ekim 2014'te yapılan Kobani'ye destek eylemleri sırasında, Hüda-Par'dan Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökoğuz'un öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

5'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

34 sanık için 4'er kez "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve bir kez de "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. 53 sayfalık iddianamede bazı sanıkların ayrıca "terör örgütü propagandası yapma", "konut dokunulmazlığını ihlal etme" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. Dava için henüz duruşma tarihi belirlenmedi.

KURBAN ETİ DAĞITIRKEN KATLEDİLDİLER

16 yaşındaki Yasin Börü ve beraberindeki 3 kişi kurban eti dağıtırken sokakta PKK yanlısı bir grubun saldırısına uğramıştı. Ağır yaralanan Börü ve arkadaşları hayatını kaybetmişti. Aynı saldırıdan yaralı kurtulan Yusuf Er, Börü'nün bir binanın üçüncü katından aşağı atıldığını ve çeşitli yerlerinden bıçaklandığını söylemişti.