Yeni Zelandalılar Minecraft'ta Gelibolu'yu inşa ettiler
Ajanslar

minecraft

Auckland kentindeki Alfritson Koleji öğrencileri, Auckland Savaş Müzesi’ndeki fotoğraf, harita ve hikayelerden faydalanarak, hayli uzun bir sürecin ardından yer şekillerini, dönemin binalarını ve Çanakkale Savaşı’nın bazı detaylarını sanal dünyaya taşıdı.

Yeni Zelandalılar Minecraft'ta Gelibolu'yu inşa ettiler

"ÇOCUKLARIN ANLADIKLARI DİLDEN KONUŞTUK"

Kolej öğretmenlerinden Mark Sutherland, "Minecraft’taki inşa çalışması adeta bir resim yapmak gibiydi. Boş bir tual ile başladık. Öğrenciler araştırmalarıyla ve emekleriyle zamanla onu doldurdu. Arazileri inşa sırasında araştırdılar, bu sayede tarihi birçok detayı da öğrenmiş oldular. Günümüzde çocukları bilgilendirmek bazen çok zor, anladıkları dilden konuşmuş olduk" açıklamasını yaptı.

Yeni Zelandalılar Minecraft'ta Gelibolu'yu inşa ettiler

BAKANLIK YASAKLAMA TALEP ETMİŞTİ

Yıllardır eskimeyen ve hiçbir zaman popülerliğinden kaybetmeyen ender oyunlardan biri olan Minecraft hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, geçtiğimiz ay yasaklanması için hukuki sürecin başlatılmasına karar vermişti. Rapordaki gerekçeler ise; "Oyunun içeriğinde ev, tarla, köprü gibi yapılar oluşturulabildiği için yaratıcılığı geliştirdiği düşünülse de bu yapıların yıkılmaması için diğer mobların (yaratıkların) öldürülmesine gerek duyulmaktadır. Kısacası şiddete dayalı bir oyundur" şeklinde sıralanmıştı.

Oyunda dikkat çeken özelliklerin belki de en önemlisi açık dünyada birbirinden farklı yapılar yapmak. Dünyadaki birçok yapının taklidi burada yapılabiliyor

Yeni Zelandalılar Minecraft'ta Gelibolu'yu inşa ettiler -TIKLA İZLE