Yıldırım Avrupa'yı uyardı: Sonsuza dek böyle sürmeyecek
ensonhaber.com

1

Başbakan Binali Yıldırım, AP'nin aldığı müzakerelerin dondurulması kararı ile ilgili konuştu. Alınan kararın bir kıymeti olmadığını ifade eden Yıldırım,  AB ile mülteci anlaşmasının da böyle devam etmeyeceğini belirtti.

SONSUZA DEK BÖYLE DEVAM ETMEYECEK

"Sonsuza dek böyle devam edecek değil" diyen Yıldırım, "Her zaman Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den geçiyor diyeceksiniz sonra FETÖ'cülerle kol kola gireceksiniz buna asla göz yummayız. Türkiye anlaşmasına sadıktır bugüne kadar bunun aksini söylememiştir ancak Avrupalı dostlarımızın da sözlerinin arkasında durmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanarak şunları söyledi;

Yıldırım Avrupa'yı uyardı: Sonsuza dek böyle sürmeyecek VİDEO

AP'NİN KARARI BİZİM İÇİN ÖNEMSİZ

"AB bir karar aldı. Milletvekilleri AP'de toplantılar. Bu kararın bizim için kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar. Aziz milletimizin kararlar karşısında boynumuz kıldan incedir. Onun dışındaki kararların bizim için önemi yoktur.

Avrupalı dostlarımız mesele Türkiye olunca objektiflikten uzaklaşıyorlar. AP bu kararla kendilerini küçük düşürmekten başka hiçbir iş yapmamıştır. Milletimizin AB'ye zaten azalmakta olan güven duygusu daha da zedelenmiştir. AP bu kararı iyi niyetten uzak bir şekilde almıştır.

AVRUPA'DA VİZYON SAHİBİ LİDERLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

AB Türkiye ile mi, terör örgütleri ile mi işbirliği içinde olacak bunun kararını vermelidir. Türk milleti bunu beklemektedir.

Ben inanıyorum ki bu karar AB liderler zirvesinde hiçbir şekilde dikkate alınmayacak. Avrupa'da vizyon sahibi liderler olduğunu düşünüyorum.

TÜRKİYE MÜLTECİLERE SAHİP ÇIKMAZSA..

Her zaman Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den geçiyor diyeceksiniz sonra FETÖ'cülerle kol kola gireceksiniz buna asla göz yummayız. Suriye ve Irak'ta yaşanan insanlık trajedisinden canlarını kurtarmak için terk eden mültecilere kucak açan Türkiye'dir. Türkiye bu mültecilere sahip çıkmazsa o zaman siz Avrupa'nın halini düşünün.

ANLAŞMAMIZ BÖYLE DEVAM EDECEK DEĞİL

Macaristan'a iki mülteci gitti, insanların gözü önünde tekmelediniz. Avrupa bilsin ki anlaşmamız böyle sonsuza dek devam edecek değildir. Türkiye anlaşmasına sadıktır bugüne kadar bunun aksini söylememiştir ancak Avrupalı dostlarımnızın da sözlerinin arkasında durmasını bekliyoruz. "