Yıldırım: Türkiye mültecilere ekmeğini paylaşıyor

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Estonya'nın Başbakanı Juri Ratas ile Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

TÜRKİYE BÜYÜK FEDAKARLIK GERÇEKLEŞTİRİYOR

Başbakan Yıldırım, "Türkiye, 3 milyonu aşan mülteciye ev sahipliği yapıyor, onlarla ekmeğini paylaşıyor. Bir anlamda Türkiye, bölgenin, Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için büyük bir fedakarlığı gerçekleştiriyor." dedi.

Yıldırım: Türkiye mültecilere ekmeğini paylaşıyor

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİK SÜRECİ

Estonya'nın, Türkiye'nin Avrupa Birliği genişleme politikası kapsamında tam üyeliğini her şart altında samimiyetle destekleyen ülke olduğunu anlatan Yıldırım, Türkiye'nin, NATO içinde iş birliğini en güzel şekilde yürüttüğü ülkelerin başında da Estonya'nın geldiğini vurguladı.

Yıldırım: Türkiye mültecilere ekmeğini paylaşıyor

"ESTONYA, TÜRKİYE'NİN DOSTUDUR"

Estonya'nın, 1 Temmuz'da AB Dönem Başkanlığını üstlendiğini, yıl sonuna kadar bu görevini sürdüreceğini hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Eminim ki Estonya, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda diğer Avrupa ülkeleri üzerinde bugüne kadar var olan olumlu tutumunu bundan sonra da artırarak devam ettirecektir. Özellikle dönem başkanlığı içinde Sayın Başbakanın, ülkemize bu ziyareti gerçekleştirmiş olmasını önemsiyoruz. AB Dönem Başkanı olarak Türkiye'nin dostu bir ülkenin, Estonya'nın Başbakanı olarak dün Gaziantep'te, bugün Ankara'da yaptığı temaslarda, dışarıdan görülen Türkiye ile bizatihi görerek, yaşayarak tecrübe ettiği Türkiye arasındaki farkı Avrupalı dostlarımıza en açık şekilde anlatma imkanı olacaktır."