Yıldız: Bir yandan paralel dinliyor bir yandan kiriş

taneryıldız

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, şunları söyledi;

BİZ GÜCÜNÜ ŞEFFAFLIKTAN ALAN BİR ÜLKEYİZ

"Bizim için çok çalışıyor diyorlardı ama ben çok dinlendiğimizi anlıyorum bundan. Almanya da bu manada dinlemişse bu kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye yalnızca kendi ülkesinin arz güvenliğiyle alakalı değil, AB ülkelerinin arz güvenliğiyle alakalı doğalgaz problemlerinin çözümünün parçası olmak adına birçok proje geliştirdi. Bunun karşılığı AB üyeliği diye beklerken, böyle bir noktaya gelinmiş olmasını son derece üzücü ve yanlış bulurum. Biz gücünü şeffaflıktan alan bir ülkeyiz.

BİR YANDAN PARALEL, BİR YANDAN KİRİŞ DİNLİYOR

Bir yandan paralel dinliyor, bir yandan kiriş dinliyor böyle şey olmaz. Görevimiz gereği stratejik projeler geliştiren ve içinde çok gizli ibareli birçok toplantıya giren kişileriz. Devlet, hükümet başkanlarıyla ve meslektaşlarımla görüşüyoruz. Bunların hangilerinin ne zaman kamuoyuna açıklanacağına kusura bakmayın da biz karar verelim. O yüzden Almanya böyle bir iş yapmışsa, bu mutlaka izaha muhtaçtır ve bu izahı yapmaları gerektiğini belirtmek isterim."