Yılmaz Vural: Terim somut bir değişiklik yapamadı

Yılmaz Vural: Terim somut bir değişiklik yapamadı

Fanatik Gazetesi'ne konuşan Yılmaz Vural, Türkiye'de çok sayıda stat yapıldığını ancak alt yapıya önem verilmediğini söyledi. Vural ayrıca Fatih Terim'e de eleştirilerde bulundu.

İşte Vural'ın o açıklamaları:

18 MİLYON GENCİMİZ VAR

''Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği rakam 7-18 yaş aralığında 18 milyon gencimiz olduğu... Bunların arasından imkan verilse her branşta sporcu çıkar. Ama bunu organize etmek lazım. Maalesef böyle bir vizyon yok. Potansiyel ortada. Devletin parası var, biraz evvel söyledik 25 adet stat yapılıyor. Tanesi minimum 150 milyon TL. Statlar yapılıyor ama git bak kulüplerin antreman sahaları yok.”

SOMUT BİR DEĞİŞİKLİK YOK

“Daha önce de söyledim. Bunlar ekip işi. Türkiye'de böyle bir ekip yok! Yetişmiş eleman yok. Mesela Türkiye'nin en kariyerli hocası Fatih Terim yaklaşık bir senedir Milli Takımlar sorumlusu olarak neredeyse TFF'den daha yetkili olarak işin başında. Mutlaka çalışıyor, bir şeyler yapıyor ama hala ben somut bir değişiklik göremiyorum. Avrupa Şampiyonası'na katılmak değil bizim derdimiz, inşallah katılırız tabii. Türk futbolu için bir umuttur Fatih hoca, yetkisi var çünkü. Ben ondan Türkiye'de yapılması gerekenleri anlatacağı bir basın toplantısı bekliyorum.”

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...