Yolsuzluk operasyonunu Zekeriya Öz yönetiyor

Yolsuzluk operasyonunu Zekeriya Öz yönetiyor

Türkiye sabah saatlerinde Cumhuriyet tarihinin en büyük polis operasyonlarından birini yaşadı. Aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlunun da bulunduğu toplam 3 bakanın oğlu ile birlikte 37 önemli isim gözaltına alındı.

İstanbul'da rüşvet ve ihale operasyonu

OPERASYONU ZEKERİYA ÖZ YÖNETİYOR

TOKİ ve devlet ihalelerinde yolsuzlukla ilgili yapılan operasyon Türkiye'nin bir numaralı gündemi haline gelirken, operasyonun başındaki ismin efsane savcı Zekeriya Öz olduğu ortaya çıktı. Soruşturma, eski Ergenekon savcısı, şu anki İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz ile ona bağlı olarak görev yapan savcı Celal Kara tarafından yürütülüyor.

ERGENEKON DAVASI'NDAN ALINMIŞTI

Zekeriya Öz, kamuoyunda Ergenekon Davası'nın efsane savcısı olarak biliniyor. Öz, Ergenekon Davası henüz tamamlanmadan Adalet Bakanlığı'na bağlı HSYK tarafından bu davadan alınmış ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne getirilmişti. Bu karar, Savcı Öz'ün görevden alındığı yorumlarına neden olmuştu. Ayrıca Şike soruşturmasını da ilk başlatan Savcı Öz'ün olduğu biliniyordu. Öz, 8 ay süren soruşturmanın ardından dosyayı Mehmet Berk'e bırakmıştı.

BAŞSAVCIDAN AÇIKLAMA

Operasyona ilişkin İstanbul Cumhuriyet başsavcısı Turan Çolakkadı açıklama yaptı. Radikal Gazetesi'ne konuşan Çolakkadı, operasyonların kendi savcılıklarınca yürütüldüğünü ifade ederek, "Bir başsavcıvekilimiz de nezaret ediyor operasyona. Şu an için bilgi veremiyoruz" dedi.