Yunan sahil güvenliği tepki çekti

Midilli Adası açıklarında dün mülteci teknesinin batması üzerine denizde boğulan bir çocuğun Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından taşınmasını gösteren fotoğraf, akıllara 2 Eylül'de ölü bedeni Bodrum sahiline vuran Aylan bebeği getirdi. Aylan bebeğin taşınmasını gösteren fotoğraf ile Midilli'deki kurtarma çalışmasından yansıyan görüntüler arasında dikkat çeken fark ise Türk sahil güvenliğinin son aylardaki insani çabalarını simgeleyen bir nitelik taşıyor.

Yunan sahil güvenliği tepki çekti

ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİNİ AYAĞINDAN SÜRÜKLEDİ

Mültecileri taşıyan ahşap tekne, dün Midilli açıklarında Yunanistan'a ait sahil güvenlik botuyla çarpıştı. Batan teknede aralarında 1 bebek ile 3 çocuğun da bulunduğu 7 kişi hayatını yitirdi. Yunan sahil güvenlik ekipleri kurtarma operasyonu başlattı. Cansız çocuk bedenlerinin denizden çıkarılışını gösteren fotoğraflar, akıllara 2 Eylül'de ölü bedeni Bodrum sahiline vuran Aylan bebeği getirdi.

Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Çıplak, Aylan bebeğin cansız bedeninin kucağında bir baba şefkati içinde taşırken objektiflere yakalanmıştı.

Aylan bebeği kucağında taşıyan asker o anı anlattı VİDEO