Yurt genelinde FETÖ'den gözaltı ve tutuklamalar
AA

Yıldızeli Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat M.Y., öğretmen T.K., Yıldızeli Meslek Yüksekokulu'nda güvenlik görevlisi Ö.Ş. ile M.S., Y.L. ve N.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şahıslardan M.Y., T.K., Ö.Ş. ile M.S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Y.L. ile N.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARABÜK

Kanlı darbe girişimi sonrası başlayan ve tüm yurtta kapsamlı olarak devam eden FETÖ soruşturması kapsamında Karabük’te tamamlanan sorgularının ardından bugün mahkemeye çıkarılan ve örgütün sözde il milli eğitim imamı olduğu öne sürülen öğretmen M.C., M.İ., belediye personeli F.K. ve Kamu Hastaneleri Birliği personeli Y.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.A., M.A., ve H.Ç. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan bugün yapılan operasyonlarda örgüte bağlı olduğu belirtilen Bir Umut Derneği Başkan Yardımcısı M.A.S, Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Üyesi ve M.A.S’nin eşi H.S., Karabük Eğitim Sevenler Derneği Başkanı ve Bir Umut Yardımlaşma Derneği Üyesi işçi emeklisi H.E. gözaltına alındı.

KAYSERİ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında 'Anayasa'yı ihlal', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni Düşürmeye Teşebbüs' ve 'FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olmak' suçlarından Kayseri ve ilçeleri ile 15 ilde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller içerisinde, örgütün kriptolu iletişim programlarından 'Bylock' kullanıcısı olduğu tespit edilen 141 şahsın gözaltına alınması operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 35 kişi, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkartıldı.

Adliyeye çıkarılanlardan Özer K., Duran A., Alper K., Mehdi G., Mustafa T., Ahmet A., Ahmet K., Ali B., Ali Ö., Oğuz A., Mehmet T., Şenol A., Murat C., Hatice B., Bedia İnce T., Kübra Nur Ş., Özlem K. ve Muhittin Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)