Zidane Ronaldo ve Maradona'yı istemeyen kulüpler

Zidane Ronaldo ve Maradona'yı istemeyen kulüpler

Zlatan İbrahimovic'in 16 yaşında İngiliz ekibi Queens Park Rangers'ın kapısından dönmesi bir anda gündeme düşmüştü. Fakat böylesine büyük ıskalar sadece bununla sınırlı değil.

İşte tarihin en büyük transfer hataları;

ZİNEDİNE ZİDANE

Futbol hayatına Fransa'nın Cannes takımında başlayan Zidane, 1992 ile 1996 yılları arasında Bordeaux forması ile dikkat çekmeyi başardı. Bu dört yıllık süreçte Zidane, İngiliz ekibi Blackburn'e önerildi. Fakat Blackburn orta saha Tim Sherwood'a sahip olduğu için bu öneriyi reddetti.

CRİSTİANO RONALDO

Ballon d'Or sahibi Cristiano Ronaldo'yu İngiliz ekibi Liverpool ciddi bir şekilde takip ediyordu. Fakat hem bonservisi hem de maaşı 18 yaşında bir oyuncu için çok geldiğinden Liverpool bu transferden vazgeçti. Kimbilir Ronaldo Anfield'da oynasaydı Premier Lig'in seyri daha farklı olabilirdi.

DİEGO ARMANDO MARADONA

İnanılmaz ama gerçek. 1978 yılında Sheffield United menajeri Harry Haslam, Arjantin'de Maradona adında bir yıldız keşfetti. Fakat İngiliz kulübüne 200.000 poundluk bonservis bedeli oldukça fazla geldi. Bilindiği gibi Maradona 1986 yılında Dünya Kupası'na damga vurdu. Sheffield ise hiçbir zaman üst seviyede var olamadı.

RUUD GULLİT

Gullit büyük bir yıldız olmadan uzun zaman önce 17 yaşındayken Everton'a önerildi. Fakat nedendir bilinmez Everton menajeri Gordon Lee bu teklifi reddetti. Sonrası malum Gullit hem Milan hem de Hollanda forması ile dünya futboluna damga vurdu.