Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan'a 17 yıl hapis cezası verildi
Pakistan'da tutuklu eski Başbakan Imran Khan ile eşi Büşra Bibi, yargılandıkları yolsuzluk davasında 17'şer yıl hapis cezasına mahkum edildi.
Pakistan'da herkesin merakla beklediği karar açıklandı.
Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan ve eşi Büşra Bibi'nin, 2021'deki resmi ziyaret sırasında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından hediye edilen mücevher setinin devlet hazinesinden ederinin çok altındaki fiyata satın alınmasıyla ilgili yargılandıkları "Toshakhana 2" davasında karar çıktı.
KENDİSİ VE EŞİNE 17 YIL HAPİS
Imran Khan ve eşi Büşra Bibi, 17'şer yıl hapis ve 16 milyon rupiden fazla para cezasına çarptırıldı.
TOSHAKHANA 2 DAVASI
Pakistan'da "Toshakhana 2" olarak adlandırılan dava, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 2021'deki resmi ziyareti sırasında Büşra Bibi'ye hediye ettiği mücevher seti içeriyor.
Pakistan'ın devlet hediyeleriyle ilgili kurallarına göre bu eşyalar Pakistan'ın Toshakana departmanına (devlet hazinesi) gidiyor, ancak politikacılar bu eşyaları geri satın alabiliyor.
Ancak Khan'ın mücevher setini piyasa değeri olan 285 bin 521 dolardan daha düşük bir fiyata geri satın almadan önce özel bir firmadan değerinin altında bir fiyat vermesini istediği iddia ediliyor.
DAHA ÖNCE BERAAT ETMİŞTİ
Imran Khan daha önce farklı bir Toshakhana davasından ise beraat etmişti.
Ağustos 2023'ten beri cezaevinde olan Khan, 100'den fazla davada yargılanıyor.