Dünya

ABD'de 3 yaşındaki oğluna şiddet uygulayan Ukraynalı anne

Bir komşu tarafından oğlunu dövdüğü gerekçesiyle şikayet edilen anne, çıkarıldığı mahkemede 3 yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

Amerika'da Harris, Trump'ın hemen arkasında

Seçim sonuçlarını belirleyecek kararsız seçmenlerin bulunduğu kritik önemdeki salıncak eyaletlerin birçoğunda Kamala Harris'in az farkla Donald Trump'ın gerisinde olduğu belirtildi.

AB, dondurulan Rus varlıklarını Ukrayna'ya aktarıyor

Avrupa Birliği, yaptırımlar kapsamında dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirin 1.5 milyar eurosunu Ukrayna'ya göndererek ilk transferi gerçekleştirdi.

Fransa'da yüksek hızlı tren ağına sabotaj saldırıları

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala Yüksek Hızlı Tren (TGV) ağının hedef alındığı sabotaj saldırıları sonucu Atlantik, Kuzey ve Doğu hızlı tren ağında ciddi aksamalar meydana geldi.

Kassam Tugayları, 2 İsrail tankını imha etti

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze kentinin güneyinde, çevresinde çok sayıda İsrail askerinin bulunduğu 2 İsrail tankının imha edildiğini duyurdu.

İsrail'e UNRWA tepkisi: Bu saçmalığa son verin

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail Parlamentosu'nun UNRWA'yı 'terör örgütü' olarak tanımlama girişimlerine sert tepki göstererek 'Bu saçmalığa son verin' ifadelerini kullandı.

Hamas lideri İsrail hapishanesinde hayatını kaybetti

İsrail hapishanesindeki tutuklu Hamas liderlerinden 63 yaşındaki Mustafa Muhammed Ebu Arra hayatını kaybetti.

Olimpiyat açılışına hazırlanan Fransa'da bomba ihbarı

Fransa'nın İsviçre ile ortak kullandığı Mulhouse Havalimanı, olimpiyat açılışına saatler kala bomba ihbarı sonrası tahliye edildi.

Kamala Harris'i destekleyecek

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle Demokratların adayı haline gelen Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i 5 Kasım'daki seçimlerde desteklediğini duyurdu.

El Chapo'nun oğlu tutuklandı

ABD Adalet Bakanlığı, Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaola'nın kurucusu "El Mayo" lakaplı Ismael Zambada Garcia ile örgütün diğer kurucusu "El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman'ın oğlu Joaquin Guzman Lopez'in Teksas'ta tutuklandıklarını açıkladı.

'İlk kez Rusya ve Çin uçaklarının birlikte uçtuğunu gördük'

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Alaska kıyılarındaki uluslararası hava sahasında dün uçan Çin ve Rusya'ya ait 4 savaş uçağı için "ilk kez bu iki ülkenin birlikte uçtuğunu gördüklerini" belirtti.

DSÖ'den Avrupa'daki alkol tüketimi için acil eylem çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), alkol tüketiminde en üst sıralarda yer alan Avrupa'daki gidişatı durdurmak için acil eylem çağrısında bulundu.

Netanyahu ile Biden, Beyaz Saray'da bir araya geldi

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Beyaz Saray’da buluştu. Biden, “Konuşacak çok şeyimiz var. Söz sizde” dedi. Netanyahu, “İsrail’e 50 yıllık desteğiniz için teşekkür ederim” yanıtını verdi. Görüşme sırasında Beyaz Saray önünde çok sayıda gösterici, iki ülkenin Gazze politikasını protesto etti.

İngiltere alarmda! Kan stokları düştü

İngiltere'de kan stoklarının daha önce görülmemiş derecede düşük seviyelere inmesinin ardından '0 Rh' kan grubuna sahip bireylerin acilen kan bağışı yapmaları çağrısı yapıldı.

BM: Etiyopya'daki heyelanda ölü sayısı 500 olabilir

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Etiyopya'nın güneyinde meydana gelen heyelanda ölü sayısının 500'e yükselebileceğini duyurdu.

İsrail'de beyin yiyen amip paniği: 1 ölü 1 ağır yaralı

İsrail'de bir kişinin beyin yiyen amip nedeniyle ölmesi ve bir çocuğun da benzer şüpheyle hastaneye kaldırılmasının ardından ülke genelinde panik başgösterdi. Yüzlerce kişi fazla kişi sağlık kuruluşlarına başvurdu

Kanada, orman yangınlarıyla mücadele ediyor

Kanada'nın batısındaki Alberta ve Britanya Kolumbiyası eyaletlerinde başlayan yangınlara müdahaleler sürüyor.
Başa dön