İsrail ordusu sınırı geçti: Tanklar arazilere konuşlandırıldı

Sınırı geçen İsrail ordusuna ait tanklar, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesi yakınındaki tarım arazilerine yerleşti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 23'üncü gününde devam ediyor.

Haftalardır devam eden saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 8 bini geçti.

Bölgedeki savaş harareti her geçen gün daha da yükseliyor.

Yasaklı olan beyaz fosfor bombaları ile Gazze'ye saldıran İsrail ordusunun vahşeti bölgeden gelen fotoğraflarla gözler önüne seriliyor.

Gazze obüs ve tank atışlarıyla bombalanıyor

Gece boyunca Gazze’de 450’den fazla yeri hava saldırılarıyla vuran İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren de obüs ve tank atışlarıyla Gazze’nin kuzeyini bombalıyor.

İsrail uçakları da Gazze’nin kuzeyine hava saldırılarını sürdürüyor.

Bir diğer konu ise kara harekatı. Bölgede yoğun çatışmalar yaşanırken güncellenen savaş haritası sosyal medyada gündem oldu.

Tanklar tarım arazilerine konuşlandı

İsrail ordusunun tanklarını Gazze’nin kuzeyinde konuşlandırdığı bildirildi.

AA muhabiri, sınırın karşı tarafında bulunan tankların Gazze’nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun Mahallesi’nin hemen yanındaki tarım arazilerine yerleştirildiğini belirtti.

Kara birliklerinin faaliyetleri genişliyor

İsrail ordusu, cuma günü yaptığı açıklamada kara birliklerinin Gazze çevresindeki “faaliyetlerini genişleteceğini” duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgeye havadan, karadan ve denizden saldırılarını şiddetlendirmişti.

Sonraki Haber