Eski İsrail Savunma Bakanı: Türkiye'yi Suriye ve Gazze'den kimse çıkaramaz

Eski İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Türkiye'nin Suriye ve Gazze'ye yerleşmesi halinde kimsenin Türkiye'yi çıkaramayacağını söyledi.

Gazze başta olmak üzere bölgedeki duruma ilişkin değerlendirmede bulunan İsrail'de muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi'nin lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Türkiye'nin Hamas'ı korumak için Gazze'ye güvenlik gücü göndermek istediğini iddia etti.

Liberman, Gazze'de konuşlanması planlanan Uluslararası İstikrar Gücü'ne ilişkin, şu anda dünyadaki tüm ülkeler arasında Gazze'ye güvenlik gücü göndermek için sadece 'Türkiye'nin bastırdığını' söyledi.

TÜRKİYE'NİN VARLIĞINDAN RAHATSIZ OLDU

Türkiye'nin bölgeye yerleşmeye çalıştığını savunan Liberman, şu ifadeleri kullandı:

Eğer gelirlerse kimse onları Suriye'den ve Gazze'den çıkaramayacak. Bu da Gazze Şeridi içindeki operasyonel kapasitemizi önemli ölçüde sınırlayacak.

Liberman, ABD'nin Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satması, Suriye'deki Türk varlığı ve Türk güçlerinin Gazze'ye gitmesinin bölgedeki güç dengesinde 'dramatik değişikliğe yol açacağını' dile getirerek bunların kendisini şu anda 'en rahatsız eden' noktalar olduğunu kaydetti.

"GAZZE'YE YENİDEN SALDIRILARIN BAŞLAMASI GEREKİYOR"

Hizbullah'ın Lübnan'da yeniden güçlendiğini de ileri süren Liberman, İsrail'in 'Lübnan'a yeni saldırısının kaçınılmaz olduğunu' savundu.

Liberman, İsrail ile ABD'nin Gazze'ye yönelik ajandasının 'farklı olabileceğini', Gazze'ye yeniden saldırıların başlaması gerektiğini ve İsrail'in Gazze'deki bazı konularda ABD Başkanı Donald Trump'a 'hayır' demeyi bilmesi gerektiğini belirtti.