ABD'nin, Türkiye ve S-400 açıklaması yine ertelendi

Pentagon, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemini teslim almaya başlamasının ardından beklenen basın toplantısını, ikinci kez erteledi.

Giriş:
Haber Merkezi

Türkiye'ye teslim edilen S-400'lerle ilgili geçtiğimiz cuma günü basın toplantısı düzenleneceği duyurulmuş, ancak 1 saat sonra toplantı iptal edilmişti.

PENTAGON'DAN İKİNCİ KEZ İPTAL

ABD Savunma Bakanlığı bu kez, 15 Temmuz'da Türkiye saatiyle gece 00:00'da basın toplantısı düzenleneceğini duyurmuşken, yarım saat sonra toplantının iptal edildiği açıklandı.

AMERİKALI GAZETECİ: "İŞLER İYİYE GİTMİYOR"

Ulusal güvenlik üzerine yazılarıyla tanınan ABD'li gazeteci Paul McLeary de sosyal medya hesabında, "İnanılmaz! Pentagon, programındaki S-400 ve Türkiye konulu basın toplantısını, yarım saaat sonra ikinci kez iptal etti. İşler iyiye gitmiyor" ifadelerini kullanarak durum analizinde bulundu.

TRUMP TALİMAT VERDİ

Öte yandan Akşam gazetesinden Yavuz Atalay'ın, Beyaz Saray yetkililerine dayandırdığı habere göre; Pentagon, Trump'tan gelen "basın toplantısı yapmayın" talimatının ardından açıklama yapmayı süresiz olarak erteledi. Beyaz Saray kaynakları, Trump'un Türkiye'nin S-400 alması konusunda farklı bir tutum sergileyeceğini belirtti.

S-400 sevkiyatında dördüncü gün

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.