Bursa'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor
Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale devam ediyor. Gürsu ilçesine doğru ilerleyen yangın nedeniyle üç mahalle tahliye edildi.
Tarayıcınız video desteklemiyor!
Bursa'nın Gürsu ilçesi İpekyolu Mahallesi ile Kestel ilçesi Ağlaşan Mahallesi arasında bulunan bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.
Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Yangını kontrol altına almak için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürerken vatandaşlar da ekiplere destek vererek yangına müdahale ediyor.
ÜÇ MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ
Kestel Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada Ağlaşan Mahallesi'ndeki yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü belirtilerek, "Ağlaşan Mahallesi ve civarda ikamet eden vatandaşların yetkililerce yapılan uyarılara riayet etmelerini ve olası tüm duyurulara karşı gerekli tedbirleri almalarını rica ediyoruz" ifadesi kullanıldı.
Rüzgarın etkisiyle Gürsu ilçesine doğru ilerleyen yangın nedeniyle Karahıdır Mahallesi'nin tedbiren boşaltılmasının ardından alevlerin yaklaştığı İğdir Mahallesi de tahliye edildi.
Bursa Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Gürsu ilçemizin Karahıdır Mahallesi güvenli şekilde tahliye edilmiş, yangın yerleşim alanına ulaşmadan kontrol altına alınmıştır. İğdir Mahallesi de güvenli şekilde boşaltılmış olup ekiplerimiz yangının mahalleye sıçramasını önlemek amacıyla sahada çalışmalarını sürdürmektedir. Yangının ilerlediği Avdancık Mahallesi'nde tahkimat sağlanmış, müdahale ekiplerimiz alanda aktif görev yapmaktadır.
Yapılan bir başka açıklamada da "Gürsu ilçemizin kırsal mahallelerinde devam eden orman yangınları kapsamında yürütülen tahliye çalışmaları sonucu Karahıdır'da 170 hane, 708 vatandaş; İğdir'de 220 hane, 600 vatandaş; Avdancık'ta 90 hane, 457 vatandaş; toplam 480 hane, 1765 vatandaşımız güvenli şekilde tahliye edilmiştir. Yangın söndürme çalışmaları 1163 personel ve 496 araç ile aralıksız sürdürülmektedir" denildi.
BURSA ÇEVRE OTOYOLU TRAFİĞE AÇILDI
orman yangını nedeniyle dün saat 23.00 civarı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından trafiğe kapatılan Bursa Çevre Otoyolu'nun Yıldırım kavşağı ayrımı-Bursa Doğu kavşağı ile Bursa Doğu kavşağı-Turanköy kavşağı yeniden ulaşıma açıldı.