Gazeteci İsmail Dükel ile Zafer Şahin'in İHA tartışması
Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de Türk hava sahasına yaklaşan bir İHA’nın, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Olay sonrası Zafer Şahin ile İsmail Dükel arasında çıkan tartışma ise gündeme oturdu.
Tarayıcınız video desteklemiyor!
Dün Karadeniz’de Türk hava sahasına kuzeyden giren kontrolsüz bir insansız hava aracı (İHA) tespit edildi.
Havalanan F-16’lar, hava sahası güvenliği kapsamında İHA'yı güvenli bir bölgede düşürdü.
"EMNİYETLİ BİR ŞEKİLDE DÜŞÜRÜLDÜ"
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tespit edilen hava izinin başıboş bir İHA olduğunun belirlendiği ifade edildi.
Açıklamada, herhangi bir olumsuzluğa yol açmamak adına insansız hava aracının meskûn mahal dışında, emniyetli bir alanda vurularak etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.
ZAFER ŞAHİN İLE İSMAİL DÜKEL ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI
Olayın ardından CNN Türk ekranlarında yayınlanan programda, gazeteci İsmail Dükel ve Zafer Şahin arasında geçen diyalog, sosyal medyada dikkat çekti.
"BELKİ BİR RİSK VARDIR"
Dükel, İHA’nın neden Karadeniz üzerinde indirilmediğini sorarken Şahin, "Belki orada bir risk var, nereden biliyorsun?" diye sordu.
"BALIKLAR" ÜZERİNDEN TARTIŞMA SÜRDÜ
Dükel, "Ya orada balıklar var." diye devam etti.
Şahin ise "Belki onlar ürkmesin diye indirmemişlerdir." diye yanıtladı.
Tarayıcınız video desteklemiyor!