İstanbul Havalimanı'nda gövdesi üzerine iniş yapan kargo uçağı pistten kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nda gövdesi üzerine iniş yapan kargo uçağının ekipler tarafından kaldırılma çalışmalarının başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Giriş:
Haber Merkezi

Fransa'nın başkenti Paris'ten İstanbul'a gelen FedEX Hava Yolları'na ait Boeing tipi kargo uçağı, iniş takımlarında arıza meydana gelince İstanbul Havalimanı kontrol kulesi ile irtibata geçerek gövde üzerine iniş için izin istedi.

Bunun üzerine havalimanında iniş için gerekli tedbirler alınarak piste Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Servisi ekipleri sevk edildi.

Uçak gövde üzerine sorunsuz olarak inişini gerçekleştirirken kabin ekibi yaralanmadan uçağı terk etti.

Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı'nda uçağın indiği 16R numaralı pist uçuşlara kapatıldı.

Pist temizlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, günün ilk saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ön iniş takımlarının açılmaması sonucu İstanbul Havalimanı pistine gövdesi üzerine iniş yapan kargo uçağının kaldırılması çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kargo uçağının ekipler tarafından kaldırılma çalışmalarının başarıyla tamamlandığını belirten Uraloğlu, şunları kaydetti:

Pistimiz uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler.

Uraloğlu, olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden görevlileri kutlayarak, "Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im, her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun." ifadelerini kullandı.

Gözden Kaçmasın

İstanbul Havalimanı'nda faciadan dönüldü: Uçak gövde üzeri iniş yaptı
Haberin Detayları →

Gözden Kaçmasın

İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövde üzerine iniş yaptı: Helal olsun pilota kesin Karslı...
Haberin Detayları →

Gözden Kaçmasın

Ensonhaber sordu: Alanında uzman isim İstanbul Havalimanı'nda yaşanan olayı değerlendirdi
Haberin Detayları →

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.