Nikah dairelerinde 22.02.2022 yoğunluğu
'22.02.2022' tarihinde evlenmek isteyen çiftler aylar öncesinden randevu alarak, nikah dairelerine akın etti.
Tarayıcınız video desteklemiyor!
Dünyaevine girmek için sabırsızlanan birçok çift, 22 Şubat 2022 yılına aylar öncesinden nikah tarihi aldı.
Kayseri'de özel tarihte evlenmek isteyen çiftler, nikah dairelerinde yoğunluk oluşturdu.
Hayatlarını birleştiren çiftlerin mutluluklarına ev sahipliği yapmayı sürdürdüklerini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, şu şekilde konuştu:
"25 ÇİFT 22.02.2022 TARİHİNDE NİKAH MASASINA OTURDU"
"Özel günlerde nikah sayılarında bir artış yaşanıyor. Özel bir tarih olan 22.02.2022’de dünyaevine girmek isteyen 25 çift, Melikgazi Belediyemizde nikah masasına oturdu. Ömür boyu sürecek mutluluğa 'Evet' demek üzere bu tarihi tercih eden çiftlerden Sevgi Durmuş ve Ömer Faruk Cıklacivlez'in nikahlarını kıyarak kendilerine sürpriz yaptık.Bu tarihler ilerleyen zamanlarda çiftlerin evlilik yıl dönümünü unutmamaları için akılda kalan özel bir tarih. Kendilerine uzun, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyor, ailelerini de tebrik ediyorum."
Hayatlarını birleştiren çiftler, özel bir tarihte evlendikleri için mutlu olduklarını ifade ederek nikahlarını kıyan Başkan Dr. Palancıoğlu'na teşekkür etti.
İSTANBUL'DA DA AYNI HEYECAN
İstanbul Avcılar'da da '22.02.2022' tarihinde evlenmek isteyen çiftler yoğunluk oluşturdu.
Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Memuru Yeter Soylu, çiftlerin bu yıl '02.02.2022', 14 Şubat 'Sevgililer Günü' ve '22.02.2022' tarihlerini özellikle seçtiklerini belirtti.
EN YOĞUN GÜNLERDEN BİRİ
Soylu, bugün 6 saat içerisinde aralarında yabancıların da bulunduğu toplam 15 çiftin nikah randevusu olduğunu söyledi. Yoğun günlerden birini yaşadıklarını ifade eden Soylu,"Çiftlerimize mutluluk diliyoruz" dedi.
Evlenmek için 22.02.2022 tarihini seçen Merve Şan ile Muhammet Tosun çifti, 'bu tarihi uzun süre önce özellikle belirlediklerini' söyledi.
Suriyeli Rama Ali Elkıreyt ile Hüseyin Alali Alkret çifti ise, 22.02.2022 tarihinin kendileri için çok güzel bir tesadüf olduğunu belirtti.
ANTALYA
Antalya’da evliliklerini takvimin sadece '0' ve '2' den oluştuğu 22.02.2022’de gerçekleştirmek isteyenler nikah salonlarına akın etti.
Muratpaşa Belediyesi’nde bu özel günde iki ayrı salonda 16 çift, bu özel günde dünya evine girerken Belediye Başkanı Ümit Uysal da 2 çiftin nikahını kıydı.
Bu özel günde Başkan Uysal da önce Aytekin Kayıran ve Aslı Çakır çiftinin nikahını kıymak için cübbesini giydi. Başkan Uysal, kısa bir konuşmanın ardından çifte o beklenen soruyu sordu.
"EVLİLİK TARİHİMİZİ ÖZEL BİR GÜNE GETİRMEK İSTEDİK"
Birbiri ardına salonda gelen 'Evet' cevapları yükseldi. İmzaların atılmasının ardından Başkan Uysal, aile cüzdanını geline teslim etti. Kayıran çifti, bugün özel olarak seçtiklerini belirtirken "Sadece 0 ve 2’den oluşmuyor. Tersten okuduğunuz da aynısı oluyor. Aşkımız zaten özel evlilik tarihimizi de özel bir güne getirmek istedik." diye konuştu.
Bu özel günde Berksu Sarıkaya ve Çağla Güllülü’nün de nikahını kıyan Başkan Uysal, gençlerin ya da evlenmek isteyen bu tip özel günlere her zaman yoğun ilgisinin bulunduğunu söyledi.
"EVLENEN TÜM ÇİFTLERE MUTLULUKLAR DİLİYORUM"
Ancak 22.02.2022 tarihinin biraz daha özel bir tarih olduğuna inandığını dile getiren Başkan Uysal, "2, çift sayıların da sembolü ve evlilikler de bir çiftten oluşuyor. Kanıtlayamam ama iyi bir tarih olabilir. Evlenen tüm çiftlerimize mutluluklar diliyorum." dedi.