Batman'da sulama kanalından akan su ve çamur, yolu kapattı

Batman-Bismil Devlet Yolu’nun Diktepe mevkiindeki sulama kanalının geçtiği bölgede meydana gelen çökmenin ardından akan su ve çamur nedeniyle ulaşım, her iki yönlü olarak kapatıldı. Bunun üzerine trafik akışı, farklı bir güzergahtan sağlandı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Batman-Bismil Devlet Yolu’nun Diktepe mevkiindeki Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalının geçtiği bölgede, çökme meydana geldi.

Çökmeyle birlikte akan su ve çamur, yolun her iki yönünü ulaşıma kapattı.

TRAFİK AKIŞI BAŞKA GÜZERGAHTAN SAĞLANDI

Bunun üzerine bölgede tedbir alınıp, trafik akışı alternatif güzergah olan Batman Güney Çevre Yolu'ndan sağlandı.

DSİ Şube Müdürlüğü ekipleri, sulama kanalındaki arıza nedeniyle yaşanan taşkının önüne geçmek için bölgede onarım çalışmalarına başlarken, Karayolları Batman Şube Şefliği ekipleri de taşan suyun yönünü menfeze aktarıp yol üzerindeki temizlik çalışmalarını sürdürdü.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Yolun kısa sürede kontrollü olarak yeniden ulaşıma açılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada, şu sözler kullanıldı:

Saat 10.30 sularında, 370-02 kara yolu üzerinde bulunan Batman-Bismil Devlet Yolu’nun Diktepe mevkiinde (km: 3+000), yarmanın üst kısmından geçen Devlet Su İşleri (DSİ)’ne ait sulama kanalından gelen yoğun su ve çamur sebebiyle yolun her iki yönü trafiğe kapatılmıştır. Yol üzerinde gerekli tüm trafik tedbirleri alınmış olup, trafik akışı her iki yönden alternatif güzergah olarak Batman Güney Çevre Yolu üzerinden sağlanmaktadır. DSİ Şube Müdürlüğü ekipleri kanal bölgesinde onarım çalışmalarına başlamış, Karayolları Batman Şube Şefliği ekiplerimiz ise suyun yönünü yakındaki menfeze aktararak yol üzerindeki temizlik çalışmalarını sürdürmektedir. Yolun en kısa sürede kontrollü olarak yeniden trafiğe açılması hedeflenmektedir.