Öküz öldüren soğuk: Sitte-i Sevr nedir, ne zaman başlayacak 2022?

Nisan ayının son günlerinde görülen Sitte-i Sevr, kapıya dayandı. Peki Sitte-i Sevr ne demek? Sitte-i Sevr soğukları ne zaman başlayacak? İşte merak edilenler...

Giriş: 21.04.2022 - 10:23 Güncelleme:
Haber Merkezi

Nisan ayının sonuna yaklaşılırken Sitte-i Sevr adı verilen boğanın 6 günü soğuklarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

Öküz soğuğu adı da verilen Sitte-i Sevr, nisan ayının fırtınalı günlerini tanımlar.

Sitte-i Sevr, eski dönemlerde sıkça kullanılmıştır. Özellikle Anadolu'da yaşayan çiftçiler, "Sitte-i sevir, her saati bir devir", denizciler ise "Sitte-i sevür, kapıyı çevür" sözleriyle insanları uyarmışlardır.

Peki, Sitte-i Sevr soğukları ne zaman başlıyor? Öküz soğuğu ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? Boğanın 6 günü soğukları ne zaman?  İşte detaylar…

Sitte-i Sevr nedir?

Sitte-i Sevir, Nisan ayında yaşanan soğuk günler için ifade edilmektedir. Genellikle altı gün sürmesi nedeniyle ''Boğanın 6 günü'' olarak da bilinir. Sitte-i Sevir, öküz soğuğu olarak da belirtilmektedir.

Halk takvimine göre, Güneş'in boğa burcunda olduğu nisan ayında fırtınaları ile ön plana çıkan altı gününü ifade etmek için kullanılır.

Sitte-i Sevr soğukları ne zaman 2022?

Altı rakamını ifade eden ''sitte'' ile boğa burcu anlamını taşıyan ''sevr/sevir'' sözcüklerinin birleşiminden oluşan Sitte-i Sevr dönemi, 21 Nisan ile 26 Nisan tarihleri arasındadır. Bu tarihlerde, rüzgar, fırtına ve hava olayları meydana gelir.

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.