Tekirdağ'da ağzında domuz bacağı taşıyan çakal görüntülendi
Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ Mahallesi'nde ağaçlık alana kurulan fotokapanlar, yaban hayatının dikkat çeken anlarını kayda aldı.
Tarayıcınız video desteklemiyor!
Doğanın sert yüzü...
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ Mahallesi sınırları içerisindeki ormanlık alanda yerleştirilen fotokapanlara yansıyan görüntülerde, bir çakalın ağzında domuz bacağıyla ilerlediği görüldü.
YABAN HAYATIN VARLIĞINI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR
Doğal yaşam alanında besin arayışını sürdüren çakalın rahat tavırlarla orman içerisinde hareket etmesi, bölgede yaban hayatının varlığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Uzmanlar, çakal gibi yırtıcı türlerin bu tür görüntülerinin ekosistemin doğal döngüsünün bir parçası olduğunu belirtirken fotokapan çalışmalarının, yaban hayatının izlenmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.