Adana'da gasp çetesine baskın: 13 kişi gözaltında

Adana'da gasp çetesine baskın: 13 kişi gözaltında

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, merkez Yüreğir ilçesinde faaliyet gösteren gasp çetesinin çökertilmesine yönelik 9 ay önce çalışma başlattı.

BİRÇOK SUÇA KARIŞTIKLARI ÖĞRENİLDİ

Cumhuriyet Savcılığı'ndan izin alarak çeteyi teknik ve fiziki olarak takibe alan ekipler, çetenin liderliğini Recep A.'nın, yardımcılığını ise Seyithan T.'nin yaptığını belirledi. Çetenin 38 adam yaralama, tehdit, ev ve işyeri kurşunlama gibi suçlara karıştığı öğrenildi. Çetenin Bayram Gülşen isimli bir kişiyi de öldürdüğü ortaya çıktı. Polis bunun üzerine ara operasyon yaparak çete lideri Recep A. ile birlikte 18 kişiyi yakaladı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Adana'da gasp çetesine baskın: 13 kişi gözaltında

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis çetenin peşini bırakmayarak takibe devam etti. Recep A.'nın cezaevine girmesinden sonra çete liderliğini Seyithan T.'nin devraldığını; tehdit, adam yaralama, işyeri ve ev kurşunlama olaylarına devam edildiğini öğrendi. Bunun üzerine çeteye yönelik 4 gün önce şafak vakti 20 ayrı adrese 250 polisle operasyon yapıldı. Operasyonda çete lideriyle birlikte aralarında H.Ç. isimli çeteye yer temin eden kadının da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Zanlılar sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında Seyithan T. basın mensuplarına ayakkabısını fırlattı. Ayakkabı yüzüne isabet eden basın mensubu ise yaralandı.