Adana'da magandaya 25 yıl hapis istemi

Adana'da magandaya 25 yıl hapis istemi

Suriye'nin Halep şehrinde yaşayan 41 yaşındaki terzi Muhammed Sakka, eşi Fatma ve 3 çocuğu ile Türkiye'ye sığınıp Adana'nın Dumlupınar Mahallesi'nde bir ev kiralayarak oturmaya başladı. Saka ailesinin büyük oğlu Abdullah Jevvadeh Sakka (14), 27 Temmuz 2013'de iftar sonrası bisikletle dayısının evine gitti.

RASTGELE ATEŞ AÇTI

Bu sırada, tokat atma meselesi yüzünden internet kafesine baskın yapılan Sezgin A. (25), kendisine saldıranları korkutmak için pompalı tüfekle rastgele ateş açmaya başladı. Açılan ateş sonucu Sakka, boynuna saçmaların isabet etmesi sonucu bisikletten düşüp öldü. Suriyeli Abdullah'ı öldürdükten sonra kaçan Sezgin A., Mardin'in Nusaybin ilçesinde yakalandı.

OLASI KASITLA İNSAN ÖLDÜRME SUÇU

Tutuklanan maganda hakkında Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kasıtla insan öldürme' suçundan dava açıldı. İddianamede, şahsın kasıtlı olarak ateş ettiği belirtilerek, "Şüpheli, yaptığı atışın maktule isabetle yaralanmasına ya da ölmesine neden olabileceğini öngörmesine rağmen çevredekilerin 'Sezgin sıkma ne yapıyorsun' uyarılarına aldırmaksızın eylemine devam ettiği, gerçekleşebileceğini öngördüğü neticeyi kabullenerek olası kastını ortaya koyduğu belirlenmiştir" denildi.

''BOŞ ARSAYA ATEŞ ETTİM''

25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen Sezgin A., tutuklandığı mahkemede yaptığı savunmasında suçsuz bir çocuğun ölümüne neden olduğu için vicdan azabı çektiğini belirterek, "Bana küfür etmişlerdi. Boş arsaya doğru ateş ettim. Çocuğun yaralandığını görünce panikleyip, kaçtım" dedi.