Mouse kullananlar bu ağrıyı iyi biliyor! Ameliyata kadar sürükleyebilir! Hemen önleminizi alın...

Bilgisayar başında çalışanlar, bilek ağrısını iyi bilir. Uzun süre mouse kullanmanın sonucu olarak görülen bilek ağrıları, ileri seviyede "karpal tünel sendromu" olarak karşımıza çıkıyor. El bileği, serçe parmak ve kola yayılan ağrılar, egzersizlerle desteklenmediği sürece bıçak altına yatmaya ilerleyebiliyor.

Mouse tutmaktan kaynaklı ellerde sinir sıkışması yaşayanlar ağrıları geçirmenin yöntemlerini sık sık araştırıyor.

Parmaklarda uyuşma ve bilekte geçmeyen ağrıların nedeni, sağlıksız fare kullanımı olabilir.

Peki, karpal tünel sendromu nedir ve nasıl geçer? Mouse ağrısını geçiren egzersizler hangileri? Mouse hastalığı tedavi edilir mi? İşte bilekten boyuna kadar hissedilen ağrıların çözümü...

Mouse hastalığı: Karpal tünel

Karpal tünel, bilek düzeyinde bulunan median sinirin geçtiği bir kanal. Boyun bölgesinden çıkıp bileğe kadar uzanan median sinir elde birçok kasın uyarılmasını üstleniyor.

İşte bu kanal boyunca median sinir çeşitli nedenlerden dolayı el bileğinde basıya uğrarsa, sinir sıkışmaları arasında en sık görülen ‘Karpal Tünel’ Sendromu ortaya çıkıyor.

İlk belirtileri parmaklarda karıncalanma, uyuşma ve his bozukluğu. Hastalık elde, parmaklarda ve kola yayılan ağrılarla belirti veriyor.

Bilek ağrısı için egzersizler

Karpal tünel sendromunun oluşmasını engellemek için egzersizler yapılmalıdır.

Bileklerinizi düz tutup, parmaklarınızı kendinize çekip bu şekilde 5 saniye tutun.

Bileklerinizi düz tutun, parmaklarınızı gevşetin. Parmaklarınızı sıkıp, elinizi yumruk yapın. Yumruğunuzu aşağıya bükün, 5′e kadar sayarak bekleyin.

5′e kadar sayarak, bileklerinizi düz tutun, parmaklarınızı gevşetin.

Egzersizler toplam 10 kez uygulanır. Egzersizlerin bitiminde, kollar ve eller yanlarda dinlendirilir.