Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar kimdir? Ziraat Bankası ne kadar bağış yaptı?

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde büyük bir yıkıma sebep olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye yardım için seferber oldu.

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinin ardından milyonlarca vatandaş depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyalarına destek oluyor.

Bugün saat 20.00'de başlayan ortak yayın ile depremde zarar gören vatandaşlarımız için yardım toplanıyor. Ortak yayın 200'e yakın televizyonda yayınlanıyor.
'Türkiye Tek Yürek' ortak yayına katılan isimlerden Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Ziraat Bankası olarak 20 milyar TL bağış yapılacağını duyurdu.

Bu haberin ardından Alpaslan Çakar'ın hayatı merak uyandırdı. Peki kimdir Alpaslan Çakar? İşte yanıtı..

Alpaslan Çakar kimdir?

Alpaslan Çakar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. Alpaslan Çakar meslek hayatına 1996 yılında Ziraat Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı başlamıştır.

Alpaslan Çakar 2010 yılından itibaren Bireysel Bankacılık, Operasyonel İşlemler, Dağıtım Kanalları Yönetimi ve Ödeme Sistemleri alanlarında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

Alpaslan Çakar 26 Mart 2021 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürü oldu. Çakar, Ziraat Finans Grubu iştiraklerinden Ziraat Teknoloji, Ziraat Hayat Emeklilik, Ziraat Sigorta, Ziraat GYO, Ziraat Bank International AG ve Ziraat Moskova'da Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği görevlerini de yürütmüştür.