Ceyhan Devlet Hastanesi 2016'da hizmete giriyor

d

TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Ceyhan Devlet Hastanesi'nin 2016'da hizmete gireceğini söyledi.

AK Parti Adana 25. dönem milletvekili adayı da olan Ünüvar, seçim çalışmaları kapsamında geldiği ilçede, Cumhuriyet Mahallesi'nde 80 bin metrekarede yapımı devam eden Ceyhan Devlet Hastanesi'nin, Türkiye'nin en modern hastanesi olacağını söyledi.

YIL SONUNA KADAR YÜZDE 90'I TAMAMLANACAK

Nüfusu 170 bin olan Ceyhan'da 250 yataklı hastane yapılmasıyla sağlık hizmetlerinde önemli ivme kazanılacağını vurgulayan Ünüvar, şöyle konuştu, "Adana'da sağlık hizmetleri konusunda çok önemli yatırımlar yaptık. Yeni yapılan hastane, toplam 80 bin metrekarelik arazi üzerinde çağdaş sağlık hizmetinin en iyi şekilde verilebileceği mimari özelliklerde toplam 4 katlı olarak projelendirildi. 250 yatak kapasitesine sahip hastanenin odaları, lüks otel konforunu aratmayacak şekilde tek kişilik ve iki kişilik olacak. Ayrıca, ambulans helikopterlerin inebileceği pist de yapılacak. Hastane inşaatının yıl sonuna kadar yüzde 90'ı tamamlanacak ve 2016 Mart ayında Ceyhanlıların hizmetine girecek."

YOĞUN ÇALIŞILIYOR

Ünüvar, Ceyhan Belediyesi'nin önemli hizmetler yaptığını da ifade ederek, "Belediyemiz, TOKİ konutlarının yapılması ve kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek amacıyla büyük bir gayret gösteriyor. Hastanemiz, Türkiye'nin en güzel hastanesi olacak. Adliye Sarayı olağanüstü güzelliğe sahip. Yollarımız yapılıyor. Adana- Ceyhan D-400 karayolu yenilendi. Yumurtalık-Ceyhan duble yol çalışması bitirilmek üzere. Ceyhan, dünya kenti olma noktasında. Hem merkezi hükümet hem de yerel yöneticilerle çok yoğun çalışıyoruz" diye konuştu.