Gazze'ye insani yardım: Refah Sınır Kapısı açılıyor
İHA

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların şiddeti her geçen gün artıyor.

İsrail, Gazze'ye bomba yağdırırken tüm dünyada yaşanılanlar yakından takip ediliyor.

Refah Sınır Kapısı açılıyor

Gazze'nin Mısır'a açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı'nın bugün açılması bekleniyor.

Mısır basınının Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberlerde, Gazze'ye insanı yardımın ulaştırılması için sabah saatlerinde Refah Sınır Kapısı'nın açılacağı belirtildi.

Sınırın saat kaçta açılacağı ise aktarılmadı.

Biden açıklamıştı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'den ABD'ye döndüğü sırada uçakta yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Refah Sınır Kapısı’nın açılması ve Gazze'ye insani yardım taşıyan yaklaşık 20 kamyonun geçişine izin verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

Yardımları BM denetleyecek

Mısırlı bir yetkili ve Avrupalı bir diplomat, basına yaptığı açıklamada Gazze'ye insanı yardımların ulaştırılacağı Refah Sınır Kapısı'ndan geçen yardımların Birleşmiş Milletler (BM) tarafından denetleneceğini aktararak yardımların sivillere verilmesi ve silahlı gruplar tarafından kullanılmaması için Mısır ve Filistin Kızılayı’nın denetlemeye yardım edeceğini ifade etti.

Mısırlı yetkili ayrıca yakıt sıkıntısının çok sayıda hastanenin kapatmasına neden olduğunu dikkat çekerek Gazze'ye yakıt girişi konusunda da İsrail ile müzakerelerin devam ettiğini söyledi.

DSÖ yardımları hazır

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü (DSÖ) Tedros Adhanom Ghebreyesus da yaptığı açıklamada, "Kamyonlarımız yüklendi ve yola çıkmaya hazır." ifadesini kullanarak yardımların teslim edilmesinin umduğunu belirtmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)