AA

İsrail, dünyanın gözü önünde Gazze'de Filistinli sivilleri katlediyor.

17. günde abluka altındaki Gazze'ye bomba yağarken, hastane, cami ve kiliseye düzenlenen saldırılarla yüzlerce sivil hayatını kaybetti..

Gazze'de yaşanan bu insanlık dramı, tüm dünyada kınanıyor..

Ancak bazı ülkelerde Filistin'i destekleyenlere çeşitli yaptırımlar uygulanıyor..

İngiltere'de yaşanan olay da bunlara bir örnek oldu.

'Özgür Filistin' anonsu

21 Ekim'de bir makinist, Filistin'e destek mitingine gitmek için metroya binen yolculara "Özgür Filistin" slogan attırdı.

Makinistin slogan attıktan sonra, "Umarım hepiniz bugün güzel bir gün geçirirsiniz. Kendinize iyi bakın. Tüm bu insanları dualarınızdan eksik etmeyin." dediği de görüntülere yansıdı.

Soruşturma başlatıldı

Makinistle ilgili görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine, İngiliz Ulaştırma Polisi ve TfL soruşturma başlattı.

Ülke medyasında yer alan habere göre, TfL, İngiltere'nin başkenti Londra'da 21 Ekim'de düzenlenen Filistin'le dayanışma gösterisine giden göstericilerin bindiği metronun makinistinin kimliğini tespit etti.

Makinistin metro sisteminde yer alan Central hattındaki bir treni kullandığını kaydeden TfL'in operasyonlardan sorumlu yöneticisi Glynn Barton, söz konusu makinistin anons sistemini kötüye kullandığını söyledi.

Makinist görevden uzaklaştırıldı

Soruşturma hakkında konuşan Barton, "Politikalarımız ve prosedürlerimiz doğrultusunda olayı tam olarak araştırmaya devam ederken sürücü görevinden uzaklaştırıldı." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)